កិច្ចសហការទេ្វរភាគីរវាងសាកលវិទ្យាល័យភូមិន្ទកសិកម្ម និង Czech University of Life Science Prague (CULS)

24-Nov-2017 17:02:00

តាមរយៈកិច្ចសហការទ្វេរភាគីរវាង សាកលវិទ្យាល័យភូមិន្ទកសិកម្ម​ ជាមួយ Czech University of Life Science Prague (CULS) ចាប់ផ្តើមតាំងពីឆ្នាំ ២០១១ ដោយទទួលការគាំទ្រពី Czech Republic Development Cooperation ។ សម្រាប់ឆ្នាំ​២០១៧ ២០១៨ គម្រោងកំពុងដំណើរការដើម្បីពង្រឹងការស្រាវជ្រាវ និងវិទ្យាសាស្រ្តនៅសាកលវិទ្យាល៍យ តាមរយៈ ការផ្តល់មូលនិធិស្រាវជ្រាវ ពង្រឹងសម្ថភាពគ្រប់គ្រងគម្រោង គាំទ្រការសរសេរអត្ថបទវិទ្យាសាស្រ្ត ការផ្តល់រង្វាន់ដល់អត្ថបទបោះពុម្ពឆ្នើម ។​​ តាមរយៈកិច្ចសហការណ៍នេះ នៅ ថ្ងៃទី ២០-២៤ ខែវិច្ឆិកា ២០១៧ សាកលវិទ្យាល័យភូមិន្ទកសិកម្មបានទទួល Prof. Dr. Jan Banout, Dean of Faculty of Tropical AgriScience, Dr. Petra Chaloupková, Vice dean, Prof. Dr. Lukáš Kalous ​ដើម្បីសកម្មភាពកិច្ចសហការណ័ខាងលើ​ ក៍ដូចជាពង្រឹកកិច្ចសហការគម្រោង Erasmus Mundus Alfabet, and Erasmus + SIMPLE ​ ដែល CULS អ្នកសម្របសម្រួលគម្រោង ។

Through the bilateral cooperation between Royal University of Agriculture (RUA) and Czech University of Life Science (CULS), Prague began in 2011 with the support of the Czech Republic Development Cooperation. For 2017-2018, the project is mainly to strengthen the research and scientific work through funding such as, research grant, capacity building, project management, scientific work, summer school, awarding best publication. During November, 20-24, 2017, RUA welcomed the visit of Prof. Dr. Jan Banout, Dean of Faculty of Tropical AgriScience, Dr. Petra Chaloupková, Vice dean, Prof. Dr. Lukáš Kalous, for the bilateral cooperation and other project ie. Erasmus Mundus Alfabet and Erasmus+ SIMPLE, as CULS is the coordinator.